Risotto med sparris, bryt smör & hasselnötter

Matparty!

MATRÄTTER & RECEPT FÖR MATPARTYT!

Risotto med sparris, brynt smör och hasselnötter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing veniam incdunt was labore et dolore magna aliqua enim ad minim veniam.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Utenim minim veniam quis nostrud exercitation ullamco laboris amet, consetur adipscing elitsed eiusmod tempor incididunt a labore dolore magna aliqua. Nnima venams tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Utenim minim veniam quis nostrud exercitation ullamco laboris amet, consetur adipscing elitsed eiusmod tempor incididunt a labore dolore magna aliqua. Nnima venams tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Utenim minim veniam quis nostrud exercitation ullamco laboris amet, consetur adipscing elitsed quis nostrud ullamco laboris ut consequat.


INGREDIENSER

  • 1l vatten
  • 0,5 dl grönsaksfond
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl arborioris, eller carnaroliris
  • 1 msk smör, + 50 g
  • 1,5 dl vitt vin, torrt
  • 250 g grön sparris
  • 100 g sockerärter
  • 25 g babyspenat
  • 1,5 dl riven parmesanost
  • 25 g hyvlad parmesanost
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl hasselnötter, rostade

 


INSTRUKTIONER

Steg 1


Koka upp vatten och fond. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk smör i en gryta ca 2 min. Tillsätt riset och låt det fräsa med ca 2 min.


Steg 2


Häll vinet över riset och låt det koka in. Späd med buljongen, i omgångar, och koka riset ca 20 min. Spara ca 2 dl av buljongen.


Steg 3


Ansa och skär sparrisen i mindre bitar. Ansa och finstrimla sockerärterna. Koka sparris och sockerärter i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt rinna av.

Steg 4


Mixa 25 g spenat och 1 1/2 dl parmesan med den sparade buljongen. Rör ner den gröna buljongen i grytan under omrörning. Krydda med salt och peppar och vänd ner 50 g spenat.


Steg 5


Grovhacka nötterna. Bryn 50 g smör i en kastrull. Blanda i nötterna.


Steg 7


Lägg upp risotton i tallrikar. Toppa med sparris och sockerärter. Skeda över nötsmöret och strö över hyvlad parmesan. Servera.


FLER RECEPT

© Matparty! | http://mat.party 

Matparty!

MATRÄTTER & RECEPT FÖR MATPARTYT!