Köttfärsås och spagetti

Matparty!

MATRÄTTER & RECEPT FÖR MATPARTYT!

Köttfärsås och spagetti ala Backman

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing veniam incdunt was labore et dolore magna aliqua enim ad minim veniam.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Utenim minim veniam quis nostrud exercitation ullamco laboris amet, consetur adipscing elitsed eiusmod tempor incididunt a labore dolore magna aliqua. Nnima venams tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Utenim minim veniam quis nostrud exercitation ullamco laboris amet, consetur adipscing elitsed eiusmod tempor incididunt a labore dolore magna aliqua. Nnima venams tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Utenim minim veniam quis nostrud exercitation ullamco laboris amet, consetur adipscing elitsed quis nostrud ullamco laboris ut consequat.


INGREDIENSER

  • 2 st gul lök
  • 1 paket rökt bacon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 kvistar rosmarin
  • 600g köttfärs
  • 2x Mutti krossade tomater (400g st)
  • färsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 2 st lagerblad
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk söt senap
  • 1 köttbuljong
  • 2 dl rött vin
  • 6 st körsbärstomater
  • Parmesanost
  • 400g spaghetti

 


INSTRUKTIONER

Steg 1


Välj en tjockbottnad kastrull eller gryta och värm upp till medium värme. Tillsätt 1 msk olivolja och lägg i bacon som får steka i ca 10 minuter tills gyllenbrun och krispig.


Steg 2


Reducera värmen och tillsätt lök, vitlök samt rosmarin och tomatpuré och låt allt steka i ca 10 minuter tills grönsakerna har mjuknad.


Steg 3


Höj värmen ett till två steg över medium och tillsätt köttfärsen. Låt steka under kontinuerlig omrörning och tills färsen fått en fin brun yta.


Steg 4


Tillsätt de konserverade tomaterna, hackad basilika, oregano, lagerblad, körsbärstomaterna samt vin. Rör försiktigt runt allt med en träslev och tryck till körsbärstomaterna och tillsätt senap.

Steg 5


Låt koka upp och reducera sedan till en lätt sjudning. Sätt sedan på ett lock och låt puttra i 1h 30 timme tills ni har en rik och tjock sås.  Rör om då och då under denna tid. Tillsätt sedan parmesanost samt smaka av med salt och peppar.


Steg 6


När köttfärssåsen nästan är klar så koka spagettin enligt instruktioner på paketet, häll av vattnet och blanda köttfärssås och spagetti.


Steg 7


Servera tillsammans med riven parmesan och garnera med några färska basilikablad.



FLER RECEPT

© Matparty! | http://mat.party 

Matparty!

MATRÄTTER & RECEPT FÖR MATPARTYT!